DEW

DEW is a proposal for relandscaping a part of the Inner Temple Garden in Northbank. Not only would it be a new gathering place in the area, where friends could spend their free time, but it would also be a study space where students would be able to work and collaborate together.

Because the area is regularly used by students, who study in the nearby colleges, and lawyers that can go to the park for breaks, I wanted to create a space, where they could enjoy their spare time during the day. The aim of this pavilion was not only to provide a space, where people could socialize, but it is also a place, which students or other users of this area could use for group works and collaborations. The cave-like structure of the pavilion would be located underground, close to the main entrance of the Inner Temple Garden, and become part of the landscape. Even though the space itself is hidden under the ground, the curved glass roof of it would be visible from the ground level of the park and protect visitors from the rain and wind, so the space can be used throughout the whole year. Because the roof is transparent, it would also be used as a skylight to provide natural light for the users and visually open up the space, letting the visitors see the surrounding architecture of the park and nearby trees as well as observe other people whether they are inside or outside this space. The pavilion would provide places for 3 small groups of people and accommodate 24-30 people at a time.

 

All tables and chairs would be suspended from the roof, like swings, as a continuation of metal frame that supports the glass roof and furniture. Not only would it make being in the space more entertaining and interesting, but it would make the movement through the room easier and help get rid of the noise usually made by chairs and other furniture. While some people prefer to study on their own, others like to do it in groups, therefore tables would have chairs of different shapes and sizes so that people could choose how they want to occupy the space. Glass elements, metal furniture and lines on the roof of the pavilion would create abstract shadows on all surfaces, which would make the room look different throughout the day depending on the location of the sun and the weather. Because the pavilion is part of the landscape, to get to the seats visitors would have to simply walk down a small path that would lead them from the entrance of the Inner Temple Garden to the structure, which makes the space available for wheelchair users.